Sertifisering

Chem-dry sin renseprosess med «The Natural» er godkjent av EU Ecolabel som er det offisielle miljømerket i hele EU. Også i Norge er flere prosesser og produkter sertifisert etter denne standarden. I 1992 vedtok EU-kommisjonen å innføre en europeisk miljømerkeordning – EU Ecolabel – for å bidra til mer bærekraftig produksjon og forbruk.

Svanemerket og EU Ecolabel er ‘søstermerker’ ifølge Miljømerking Norge. Både når det gjelder arbeidsmetode og virkemåte, er de to merkene ganske like. Svanemerket og EU Ecolabel er såkalte type 1 miljømerker. Det betyr at de ser på hele produktets livssyklus og vurderer mange ulike miljøfaktorer samtidig. Det innebærer også at kravene må revideres med jevne mellomrom slik at de hele tiden er ambisiøse – men også oppnåelige for de beste produsentene.

Miljørådgivere ved Svanemerket/Miljømerking Norge kan også bekrefte at ingrediensene til renseprosessen ved bruk av «The natural» (kullsyre/karbonisering) er innenfor de retningslinjene for kjemi som Miljømerking Norge kan akseptere.

Flere Chem-Dry-produkter har mottatt Green Certified-anerkjennelsen som bekreftet av ITC Labs. De grønne sertifiserte retningslinjene oppfyller strenge standarder på følgende områder for helse, toksisitet, sikkerhet, ren luft og beskyttelse av liv i luft og vann.

«The Natural VII» fra Chem-Dry har fått ECOLOGO Sertifisering. UL ECOLOGO-sertifiserte produkter og tjenester er verifisert for redusert miljø- og helsepåvirkning. ECOLOGO-sertifiseringer er frivillige, livssyklusbaserte miljøsertifiseringer som indikerer at et produkt har gjennomgått strenge vitenskapelige tester og grundig dokumentasjon for å bevise at det samsvarer med svært strenge miljøstandarder. Merket deles ut av amerikanske ‘Underwriters Laboratories’ og tilsvarer Europeiske EU Ecolabel.

Chem-dry sine produkter er testet i henhold til CS 1011 og oppfyller kravene for CleanSeal-sertifisering. Dette er et test- og akkrediteringsprogram for vedlikeholdsprodukter egnet for bruk på tepper og teppefliser (og andre interiørtekstiler) laget av syntetiske fibre, og er verifisert og drevet av The WoolSafe Organisation.

Chem-dry sine produkter er også testet og godkjent i henhold til WS 1001 og oppfyller kravene
for WoolSafe-sertifisering. Produktene er testet for stell og vedlikehold av ulltepper og møbelstoffer av ull – og oppfyller de høyeste standardene for ytelse og sikkerhet.